PRODUCTEN

Parkeren op straat

In het centrum van Roosendaal kunt u uw auto parkeren op diverse parkeerplaatsen en parkeerterreinen. 

U kunt op straat parkeren voor maximaal 4 uur tegen een laag tarief (€ 1,50 per uur) of hoog tarief (€ 2,10 per uur). Het tarief dat u betaalt is afhankelijk van de zone waar u parkeert. U kunt vrijwel op alle parkeerplaatsen in het centrum parkeren met een dagkaart (€ 10,00). Met een dagkaart mag u ook parkeren in de straten voor vergunninghouders.

Let op!

In de parkeergarages, de Dr. van Dregtstraat, het Van Dregtplein en bij parkeervakken met losse parkeermeters is parkeren met een dagkaart niet toegestaan.

Gratis parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart
Wanneer u een geldige gehandicaptenparkeerkaart heeft hoeft u in Roosendaal niet te betalen om te parkeren op straat. Een gehandicaptenparkeerkaart is geldig in het gehele betaald parkeergebied en dus ook in de straten voor vergunninghouders. U hoeft dus geen aparte parkeervergunning aan te vragen indien u beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart.
Let op! 
Voor het parkeren van uw voertuig in een parkeergarage betaalt u het reguliere tarief. Ieder garage is voorzien van een paar gereserveerde plaatsen voor gehandicapten.
 

 

 

Overzicht tijden

Hieronder vindt u een overzicht van de tijden waarop betaald parkeren geldt met ingang van 6 september 2021.

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
09.00 tot 20.00 uur 
Vrijdag (koopavond)
09.00 tot 21.00 uur
Zaterdag
09.00 tot 20.00 uur
Zondag
12.00 tot 20.00 uur


Feestdagen.

Hieronder vindt u een overzicht van de feestdagen waarop u niet hoeft te betalen om te parkeren.

1 januari 2022
Nieuwjaarsdag
15 april 2022 (vrij parkeren vanaf 18.30)
Goede Vrijdag
17 april en 18 april 2022
1e en 2e Paasdag
27 april 2022
Koningsdag
5 mei 2022
Bevrijdingsdag
26 mei 2022Hemelvaartsdag
5 juni en 6 juni  2022
1e en 2e Pinksterdag
25  en 26 december 2022 1e en 2e Kerstdag
1 januari 2023Nieuwjaarsdag


 
 
 
 
 

Als u parkeert in Roosendaal is het van belang om een verstandige keuze te maken met betrekking tot uw parkeerlocatie. U kunt buiten parkeren op diverse parkeerplaatsen en parkeerterreinen of in een van de vijf parkeergarages.

Als u buiten parkeert kunt u afhankelijk van de lengte van uw bezoek een kortparkeerkaartje (maximaal 4 uur) of een dagkaart kopen.

Kort parkeren (maximaal 4 uur)

Wanneer u maximaal 4 uur wilt parkeren dan is het verstandig om een kort parkeerkaartje te kopen bij een van de parkeerautomaten op straat. Met een kortparkeerkaartje kunt u uitsluitend parkeren in de straat van de parkeerautomaat waar u het parkeerkaartje heeft gekocht.

Let op!

In straten voor vergunninghouders is parkeren alleen met een vergunning of een dagkaart toegestaan en mag u dus niet parkeren met een kort parkeerkaartje. 

Hoog en laag tarief

In Roosendaal gelden op straat voor kort parkeren twee parkeertarieven. De hoogte van het tarief is afhankelijk van de zone waarin u parkeert. Het hoog tarief bedraagt € 2,10 per uur. Het laag tarief bedraagt € 1,50 per uur.

Zone hoog tarief

Het hoog tarief geldt in de volgende straten in Roosendaal:

  • Burg. Prinsensingel (van Nispensestraat tot Kloosterstraat)
  • Dominestraat
  • Emile van Loonpark
  • Kloosterstraat
  • Laan van Limburg
  • Laan van Belgie
  • Nispensestraat (van Burg. Prinsensingel tot rotonde)
  • Molenstraat (van Bloemenmarkt tot Burg. Prinsensingel)

Zone laag tarief

In de overige straten in het betaald parkeergebied geldt het laag tarief.

Dagkaart

Als u langer dan 4 uur wilt parkeren en/of uw auto op verschillende plaatsen in Roosendaal wilt parkeren, dan is het verstandig om een dagkaart te kopen. Een dagkaart kost € 10,00 en is 24 uur aaneengesloten geldig in het gehele betaald parkeren gebied. Dit betekent dat u uw auto tijdens 24 aaneengesloten uren op verschillende parkeerplaatsen in Roosendaal kunt parkeren. Een dagkaart kunt u kopen bij de parkeerautomaten op straat. Een dagkaart is ook geldig in de meeste straten voor vergunninghouders.

Let op!

Een dagkaart is niet geldig in de Dr. van Dregtstraat, het Van Dregtplein en bij parkeervakken met losse parkeermeters.

U kunt een kort parkeerkaartje en een dagkaart kopen bij een van de parkeerautomaten of u kunt parkeergeld betalen via belparkeren. Bij 15 parkeerplaatsen in Roosendaal staan losse parkeermeters. Indien u parkeert op een parkeerplaats met een losse parkeermeter ontvangt u bij betaling geen parkeerticket. Op de display van de parkeermeter verschijnt de tijd waarvoor u heeft betaald om te parkeren.

Parkeerautomaat

In Roosendaal staan in het betaald parkeren gebied parkeerautomaten op straat. Bij de meeste parkeerautomaten kunt u een parkeerkaartje voor kort parkeren (maximaal 4 uur). Een dagkaart is bij ieder automaat verkrijgbaar.  Er zijn ook automaten in vergunninghouderstraten waar u alleen een dagkaart kunt kopen. Afhankelijk van de zone waarin u parkeert, berekenen de parkeerautomaten automatisch het hoge of lage tarief voor kort parkeren.

Parkeerautomaten cashless in de Roosendaalse binnenstad. Dip&Go of Tap&Go(= contactloos betalen)

Bij een 40-tal parkeerautomaten in het centrum en bij het station kan vanaf dan alleen nog maar cashless worden betaald. Cashless betalen kan via het zogeheten Dip&Go Tap&Go of met belparkeren. Bij de overige automaten kan de bezoeker uitsluitend met muntgeld betalen! 

Parkeerautomaat is betaal- en informatiezuil
Aan de zijkant van alle parkeerautomaten in Roosendaal vindt u een informatiezuil. Deze informatiezuil biedt u informatie over de parkeermogelijkheden. Op de informatiezuil vindt u een plattegrond waarop de directe omgeving van de automaat is afgebeeld. U kunt op de kaart zien waar in de directe omgeving van de automaat u met een kort parkeerkaart mag parkeren.

De plaatsen waar u uitsluitend met een dagkaart kunt parkeren zijn nadrukkelijk met een andere kleur op de informatiezuil aangegeven. Bovendien vindt u op de informatiezuilen alle overige informatie over tarieven, tijden en betaalmogelijkheden.

Belparkeren

U kunt ook parkeergeld betalen met uw mobiele telefoon. Als u hier gebruik van maakt, hoeft u geen parkeerkaartje te kopen bij een parkeerautomaat. Belparkeren werkt snel, makkelijk en veilig. En belparkeren in Roosendaal heeft nog een groot voordeel.

Als u namelijk gebruik maakt van bel parkeren, mag u in de straten waar u enkel met een vergunning of dagkaart kunt betalen ook parkeren tegen het uurtarief. Uitzonderingen hierop zijn de Dr. van Dregtstraat, het Van Dregtplein en de parkeerplaatsen met een losse parkeermeter.  

Belparkeren? Dat wil ik ook!

Als u nog nooit gebruik heeft gemaakt van belparkeren en u wilt dit wel gaan doen, dan is het belangrijk dat u zich van te voren registreert bij een van de providers:

De voorwaarden van de verschillende providers verschillen. Op de sites van de providers kunt u hier meer informatie over vinden.

Hoe kan ik betalen met belparkeren?

Nadat u uw auto geparkeerd heeft, meldt u zich met uw mobiele telefoon of tablet aan bij een van de providers van belparkeren (Park-line, Parkmobile, Yellowbrick, Stadspasparkeren of SMS Parking). Voor uw aanmelding heeft u een code nodig. Deze code vindt u op het blauwe bord boven de dichtstbijzijnde parkeerautomaat op straat. Zodra u weer vertrekt met uw auto meldt u zich af bij uw provider.

Aan de hand van het kenteken van de auto kan worden gecontroleerd of u voldoet aan uw betaalverplichting

Overzicht parkeerkosten
Als u betaalt met belparkeren worden uw parkeerkosten automatisch bijgehouden. Een overzicht van uw parkeerkosten kunt u vinden op uw persoonlijke pagina van uw belparkeerprovider. De parkeergelden en de kosten voor het gebruik van de diensten van uw provider worden periodiek geïnd via de door u opgegeven betaalmethode.

Parkeermeters

Bij 15 parkeerplaatsen in Roosendaal staan losse parkeermeters. Op deze parkeerplaatsen is een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat, belparkeren of een parkeervergunning niet geldig. U kunt bij de losse parkeermeters contant (uitsluitend met muntgeld) betalen.

Parkeercontroleurs en gastheerschap


Een goed uitgevoerde en effectieve parkeercontrole draagt bij aan het behalen van de doelstellingen van het parkeerbeleid in Roosendaal. Het ontvangen van een waarschuwing of een parkeerboete (naheffingsaanslag) is echter vaak een negatieve ervaring voor een automobilist. Het is voor parkeercontroleurs een grote uitdaging om goed te handhaven zonder dat parkeerders een negatieve ervaring overhouden aan hun bezoek aan Roosendaal.

Parkeercontrole is een vak! De parkeercontroleurs in Roosendaal hebben een grote kennis van de geldende wet -en regelgeving. Daarnaast worden zij getraind om deze kennis toe te passen in verschillende situaties. Het op een juiste manier omgaan met overtreders is namelijk net zo belangrijk als het hebben van de juiste kennis.Parkeercontroleurs zijn serviceverleners en gastheren van de gemeente. Dit betekent dat zij naast hun rol als handhavers het eerste aanspreekpunt zijn voor burgers. Zij beantwoorden vragen en verstrekken informatie over de stad in het algemeen en over de parkeermogelijkheden in het bijzonder. Ook bieden parkeercontroleurs u ondersteuning bij het kopen van een geschikt parkeerkaartje en bij het vinden van uw weg in Roosendaal. Kortom: de parkeercontroleurs helpen u graag!

In de binnenstad, binnen het betaald parkeergebied, van Roosendaal zijn er een paar oplaadpunten te vinden:

1. Kloosterstraat

2. Emmastraat

U mag op parkeerplaatsen voor elektrische auto's alleen parkeren onder de voorwaarde dat de auto met een oplaadkabel is verbonden aan de laadpaal en er daadwerkelijk sprake is van het opladen van de accu van uw auto. Ligt de locatie binnen het gebied van een parkeerregime dan gelden tijdens het opladen van uw auto de regels van het betaald parkeren. Buiten het betaald parkeergebied zijn er ook diverse oplaadpunten te vinden.

Met deze link vindt de alle oplaadpunten https://nl.chargemap.com/map

 

Verder hebben de volgende  parkeergarages oplaadplaatsen:

1.  Nieuwe Markt

2.  Biggelaar

3. Roselaar

4.  Mill Hill

U kunt een gratis nachtabonnement verkrijgen voor parkeergarage Nieuwe Markt en daar uw auto opladen binnen de daarvoor geldende tijden.       .

De landelijke oplaadpunten vindt u door op deze link te klikken: https://www.oplaadpunten.nl/?source=oplaadpunten.nl

 

Bezoekersregeling

Met ingang1-1-2017 is een digitale bezoekersregeling beschikbaar voor u als bewoner van het betaald parkeergebied. Per adres kan er één bezoekersregeling worden aangevraagd.  


E-Loket en DigiD
U kunt de digitale bezoekersregeling aanvragen via het E-loket. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Als u deze niet heeft, dan kunt u deze aanvragen via www.digid.nl.

Wat moet u doen als u de regeling niet digitaal kunt aanvragen?
Beschikt u niet over een computer of tablet? Dan kunt u naar balie van het Parkeerbureau. U dient eerst een afspraak te maken, 0165-745430.De medewerkers kunnen dan de bezoekersregeling voor u aanvragen. Zelfs telefonisch aanvragen kan. Het Burger Service Nummer (BSN) moet worden doorgegeven aan de medewerker van het Parkeerbureau om de aanvraag te kunnen uitvoeren. De informatiebrief wordt dan naar het adres van de betreffende bewoner opgestuurd.

Wat moet u doen na de aanvraag?
Na uw aanvraag krijgt u een brief met daarin alle informatie over de bezoekersregeling. Nu kunnen u en anderen, waaraan u de gegevens in de brief ter beschikking stelt, aan het werk met de bezoekersregeling. U of anderen moeten eerst de 2Park webpagina van onze leverancier Desyde downloaden op een smartphone, daarbij moet een eigen naam en wachtwoord worden opgegeven. Daarna moeten de instructies die in de brief staan worden opgevolgd.
De bezoekersregeling kan met de gegevens die in de brief staan door iedereen op zijn/haar telefoon worden gebruikt na het downloaden van de 2Park webpagina, maar er kan altijd maar één kenteken tegelijk worden aangemeld. Bij meer gebruikers betekent dat dus dat er met elkaar goede afspraken gemaakt moeten worden!

Gebruik online
De digitale bezoekersvergunning kunt u online op mijn.gemeenteportaal.nl of in de 2Park webpagina gebruiken om het kenteken van de auto van uw bezoek aan te melden.
Via de website of de 2Park webpagina kunt u uw parkeertegoed opwaarderen met € 10,00 € 25,00 of € 50,00 opwaarderen en betalen via iDEAL.

Eén kenteken per keer
U kunt per keer één bezoeker aan- en afmelden met het betreffende kenteken. Is het kenteken van deze bezoeker afgemeld, dan kunt u weer een ander kenteken aanmelden. Gelijktijdig kan er niet meer dan één kenteken worden aangemeld. De bezoekersregeling is dus kenteken gebonden en u dient zelf het gewenste kenteken aan en af te melden!

Verruiming tijden betaald parkeren met ingang van 6 september 2021 (pilot van 6 maanden). 

Van maandag tot en met donderdag is aanmelden van 1 kenteken in de avonduren vereist, echter er zal geen parkeertegoed worden afgeschreven. (van 18:30 tot 20:00 uur)

Zaterdag zal er vanaf 17:00 uur geen parkeertegoed worden afgeschreven, maar aanmelden van 1 kenteken is wederom vereist.

Zondag geldt het ‘nultarief” maar aanmelden vereist!
De bezoekersregeling is geldig tijdens het regime van het “betaald parkeren” dus ook op alle zondagen van 12:00 uur tot 20:00 uur.        
Op zondag werkt de regeling volgens een nultarief en er wordt niets van uw parkeertegoed afgeschreven. U dient wel een minimaal parkeertegoed van € 10,00 op te waarderen.

Het uurtarief is € 1,50 per uur op de 'oude tijden'. Dus bij aanmelden voor 18:30 uur. (vrijdag blijft ongewijzigd).

Dip&Go  pinnen zonder pincode.

Tap%Go is contactloos betalen zonder pincode.

In Roosendaal kunt u bij een 40-tal parkeerautomaten in het centrum en bij het station cashless betalen.

Dip&Go en Tap&Go zijn de snelle en veilige manieren van betalen met je pinpas. Bij Dip & Go betaalt de parkeerder het parkeerkaartje met zijn gewone pinpas, alleen hoeft bij het pinnen geen pincode ingegeven te worden! Net als bij een normale pinbetaling maakt de parkeerautomaat na het invoeren van de pinpas verbinding met de bank, het rekeningsaldo wordt gecheckt en na goedkeuring kan de transactie verder gaan. De betaling vindt plaats door de transactie te accepteren. Per transactie kan tot maximaal € 50,00 worden betaald met Dip & Go. Dip & Go is in Nederland alleen nog maar voor de parkeersector beschikbaar.

Tap&Go is ook mogelijk. Hierbij kunt u contactloos betalen door het aanbieden van uw pas bij 'wifi' teken op de betaalautomaat.

Snel en veilig

Doordat de pincode niet wordt ingevoerd, kunnen skimmers onmogelijk de volledige pinpasgegevens bemachtigen. Daarnaast duurt een transactie tot wel 30 procent korter dan bij pinnen.Dip & Go sticker

Bij deze 40 parkeerautomaten kunt u dan alleen nog betalen met Dip & Go.

Bij de overige parkeerautomaten kunt u betalen met  contant geld.