PRODUCTEN

Nieuws

Bekijk al het nieuws »

Verlenging proef betaald parkeren in de avond tot 6 september 2022

01-03-2022

Verlenging proef betaald parkeren in de avond tot 6 september 2022

Verlenging proef betaald parkeren in de avond tot 6 september 2022

Vanaf maandag 6 september 2021 worden de betaald parkeertijden in Roosendaal verlengd naar de avonduren. Het verruimen van de betaald parkeertijden werd in eerste instantie uitgevoerd als pilot, voor de duur van zes maanden. De gemeente heeft besloten om de proef te verlengen met zes maanden, dus tot 6 september 2022. Dit heeft te maken met het feit dat de situatie op straat door de Coronapandemie anders was dan normaal. Winkels en horeca zijn een groot gedeelte van de proefperiode gesloten gebleven, waardoor de gemeente niet heeft kunnen testen of de verruimde venstertijden meer parkeerruimte heeft opgeleverd voor de vergunninghouders op straat.

Waarom doen we dit?

De gemeente verwacht dat hierdoor meer parkeerruimte vrij komt voor vergunninghouders, om de auto in de directe woonomgeving kwijt te kunnen.

Voor bezoekers van de binnenstad is het immers minder interessant om de auto in de avonduren gratis op straat te parkeren.

Wat verandert er op straat?
Op maandag tot en met donderdag geldt op dit moment betaald parkeren tot 18.30 uur, op vrijdag tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag tot 17.00 uur. Met uitzondering van de vrijdagavond, worden de betaald parkeertijden verruimd naar 20:00 uur. De parkeerautomaten worden hierop aangepast en via diverse communicatiekanalen worden ook de bezoekers van Roosendaal op deze maatregel geattendeerd.

Emile van Loonpark
Omdat parkeerterrein bij het Emile van Loonpark veelal wordt gebruikt door bezoekers van de binnenstad, wordt dit terrein uitgezonderd van de pilot. De huidige parkeertijden blijven hier van kracht. In de avonduren is het hier vrij parkeren.

 

Wat verandert er voor vergunninghouders?
De tijden voor kantoorvergunningen blijven ongewijzigd, de tijden voor alle andere vergunningen worden verruimd. De maatregel wordt doorgevoerd in alle parkeersectoren.


Bezoekersregeling

Op elk woonadres is de bezoekersregeling beschikbaar. Hiermee kan 1 kenteken parkeerrechten krijgen. Met de bezoekersregeling meldt u het kenteken aan, maar tijdens de verruimde uren wordt geen saldo afgeschreven uit het tegoed. Zo bent u geen extra kosten kwijt voor uw bezoek in de avonduren.

Meer informatie over de tijden en hoe u de bezoekersregeling kunt gebruiken, staat op deze website.

Evaluatie van de pilot
De pilot verruimde venstertijden heeft een doorlooptijd van zes maanden. Tijdens deze pilotperiode zullen er, afhankelijk van de corona-ontwikkelingen, parkeertellingen worden uitgevoerd om een objectief beeld te krijgen van de parkeerdruk. Uiteraard nemen wij ook de signalen die we vanuit de omgeving
krijgen mee in het uiteindelijke besluit om de verruimde venstertijden door te zetten of deze te beëindigen. U wordt hier uiteindelijk verder over geïnformeerd.

 

Vragen of behoefte aan meer informatie?
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft of dat u meer informatie wenst. U kunt op veel vragen een antwoord vinden op deze website en daar treft u ook meer informatie aan. Aanvullende vragen kunt u uiteraard ook aan ons stellen per e-mail: administratie@parkeerbeheer.nl of u kunt bellen: 0165-745430 (ma-vr van 09.00 tot 17.00 uur).


Gemeente Roosendaal